Elephant house

Idag har vi varit i elefantavdelningen och det ska vi vara resten av denna vecka! Början av förmiddagen var ganska seg och man kände sig mycket i vägen, men så brukar det ju ofta vara första dagen/dagarna på nya praktikplatser!
Elefantavdelningen har 3 elefanter och två stora flodhästar!
Tyvärr så är det väldigt stränga regler om säkerheten på zoo:t (förvånande). Man får inte gå inom en "snabellängds" avstånd till elefanterna osv. Men vår nuvarande handledare som vi har på avdelningen är jätte trevlig och rolig så man kanske kan flörta till sig det i slutet av denna vecka!
Vi har idag fått mocka elefantbajs, titta när de tränar sjölejon och elefanter, och mycket mer!
Nu när vi ändå pratar om träningen: HERREGUD, OMG, OW MY LORD, HOLY JESUS aa ni fattar. Det är helt sjukt vad duktiga både tränarna och djuren är!
Elefanterna kunde ställa sig med sidan mot väggen, lyfta upp snabeln i luften, vacker tass, flytta rumpan mot gallret och sära på benen?, backa, lyfta upp sig själv på frambenen och mycket mycket mer! På kommando dessutom! Är så himla coolt hur tränarna har kontroll på djuren, och träningsmetoderna är väldigt professionella och bra för elefanterna! Dem använder sig av "positive reinforcement", alltså att varje korrekt rörelse belönas med godis eller frukt.
Sedan tittade vi på när dem tränade sjölejonen och dem var, om möjligt, ännu duktigare än elefanterna!
Jag filmade en videosnutt när de tränades och försöker hitta ett sätt att länka det på bloggen, ni kommer inte tro era ögon!!!
Vi fick även mycket egentid då det inte fanns så mycket att göra i elefanthuset så vi kollade runt på alla andra djur i djurparken. Vi märkte att djuren är jätte understimulerade och utför stereotypiska beteenden. Så himla hemskt! Har filmat säkert 5 olika djurarter idag som visade på något slags stereotypiskt beteende.
Försöker som sagt lägga upp länkar på bloggen, men det går inte så bra..
Vad vill ni mer veta? hmm...
Jo, vår supertrevliga hyresvärdinna kom förbi med hennes två barn idag! Hihi så söta:)

Hörs kanske senare, puss och kram!

Kommentarer
Postat av: Fanny & Linn

Heeeeeej Tjejor :D !?!?!?!

Vad roligt ni verkar ha haft det!!!

Stackars de understimmulerade djuren... släpp ut dem ur burarna vetja ;)

Gå in på skypen yao :D <3

2011-10-10 @ 19:55:52
Postat av: Anonym

Åh vd ni har det bra! Ska visa bilden på elefanten när olivia kommer hem, hon är med Dennis för ovanlighetens skull.. mera bilder vill vi se!

Matilda- har sagt åt morfar att han ska kolla på er, så ingen alkohol eller droger denna gången, va? Sköt om er!

2011-10-11 @ 14:10:28
Postat av: Anonym

Postat av. mamma!! Men det fattade du , va, du är ju ett januaribarn;)

2011-10-11 @ 14:12:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0