Äntligen gör vi lite nytta!

Hej alla glada! Matilda här:))
Idag har varit en rätt bra dag, känns som att man fick en extra knuff av helgen så man orkar med sista veckan!
Vi började halv 8 och då fick vi göra rent giraffernas inneanläggning. Tog jätte lång tid och var tungt och krångligt. Och jag och Emma kommer säkert få göra det igen under dem resterande dagarna...
Efter det hackade vi morötter till dem och sen gosade vi med zoo:ts tama lilla mangust-unge! Så jäkla söööt, man vill bara äta upp den!
Den är bara 3 måndader gammal och är hur snäll och nyfiken som helst! Det var svårt att få en bra bild eftersom den är så snabb och de flesta bilderna då blir suddiga, men några ser ni under texten!
Vi var även med och matade två stora nattlevande gris-bäver-bältdjurs-myrslokar. (kommer inte ihåg vad det är för djur så min beskrivning av den får räcka så). Dem luktar jätte konstigt och är nästan helt blinda.
Efter lunchen så hjälpte vi till att öppna portarna till giraffernas inneanläggning så dem kunde gå in och äta, gömde hackade morötter i deras utomhusleksaker och jagade in antiloperna inomhus. Vår arbetsdag slutade 13.40 idag! Efter jobbet handlade vi bröd och TOFFIFEE (såklart)...:)
Äntligen börjar det kännas som om vi gör nytta på zoo:t! Dagen har liksom inte handlat om meningslösa saker som egentligen inte behöver göras men som personalen ger till oss som sysselsättning.



Kommentarer
Postat av: Mamsingen

Äntligen,tjejer. Ni är söta alla 3.Men vilken liten sak.Hur stora är giraffer på nära håll?

2011-10-25 @ 18:21:53
Postat av: Emma

Dom är jättestora! Vissa är "mindre" (haha fortfarande stora) men det finns en som är gigantisk! Riktigt hög och lång! Jag tror det är en hane pga av att han är störst. Ska ta med kameran någon dag som sagt så kan jag ta kort! :)

2011-10-25 @ 20:06:19
Postat av: mor på landet!

Men kan ni inte ta med den lilla hem??? Sååå söt, Matilda den kan få bo på vårat zoo, ge den lite pleg o stoppa i handväskan, vettja!

Kul att ni äntligen känner ni får göra lite riktiga sysslor, se till att ta varapå det! Sköt om er, kram på er båda!

2011-10-25 @ 20:20:30
Postat av: mor igen, fast lite mer påläst...

Fast nu har jag googlat på den lilla... o den är nog bäst på bild, på behörigt avstånd!! Timon o Pumba, say no more... så strunta i plegget;)

2011-10-25 @ 20:26:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0