I´m already cursed

Sista dagen på Strömsholms djursjukhus är avklarad!!! Nu sitter jag här och är as-kissnödig, så ska försöka skynda mig med inlägget...
Får jag betygsätta mina 5 veckor på djursjukhuset så ger jag det en 8 av 10, vilket jag tycker är väldigt högt!
Den första veckan var man ju helt slut efter jobbet (för att inte tala om helgen).. trodde att man började bli sjuk för att man var trött dygnet runt, men nu förstår jag att det hade med jobbet att göra. Det var så mycket nya intryck, mediciner, namn, ansikten, djur, krångliga ord att hålla reda på så det kändes omöjligt att klara 5 veckor utan att få ett nervsammanbrott i början.
Ganska tidigt på praktiken lär man sig vilka man BÖR gå med och vilka man bör "undvika". Vissa personer är jätte generösa med att låta oss utföra t.ex injektioner( som vi egentligen inte får) och vissa är stenhårda med lagarna. Man hittar de man funkar ihop med och håller fast vid dem som fästingar ungefär under dessa 5 veckor:)
Sen finns det ju även de som är trevliga och gillar att lära ut, och dem som inte riktigt har tid och lust att berätta exakt vad dem gör hela tiden.
Det är en stor skillnad på första veckan och sista veckan på djursjukhuset. Om någon sa till oss att städa ett stall med 10 burar i första veckan så hade vi gjort det med ett leende på läpparna när det var klart och hade tillcohmed frågat om någon mer bur borde städas samtidigt. Om någon sa till oss sista veckan att städa ett helt stall så hade vi inte sagt ett ord tillbaka. Vi hade bara gått och städat men surat samtidigt för att det suger att städa. Skillnaden är ju för att vi har lärt oss att vi inte är här för att städa, städa kunde vi göra redan innnan vi kom till praktiken. Städa kan väl varenda människa som har två armar och en hjärna göra. Men första veckan så vågade man inte riktigt säga nej om det blev för mycket städning och för lite djursjukvård, både för att man tänkte på betyget Och för att man ville göra ett bra intryck på personerna på djursjukhuset.
Det låter säkert som att jag överdriver, men det gör jag inte. Vissa på djursjukhuset utnyttjade oss hela tiden för att få tråkiga eller jobbiga sysslor överstökade, för det är ju mycket enklare att säga till den betygsmedvetna praktikanten att göra det. Och det är jätte fel av dem att göra så, för det motiverar ju knappast oss att börja arbeta inom djursjukvård.. gud vad lätt man kommer in på det negativa, ska försöka hålla mig till det positiva eftersom jag är nöjd med praktiken i slutändan!
Det fanns dagar då man kom in i arbetet direkt, man kände sig bekväm med den personen man arbetade med och avdelningen och kunde ta initiativ utan att känna sig för på och kunde gå och do my own thing liksom. Det är dessa dagar man hade roligast! Det spelade ingen roll om man fick ge injektioner eller inte, man hade så roligt ändå och kände att man verkligen hörde hemma på djursjukhuset.
Självklart kämpade man för att de skulle lära sig ens namn istället för samlingsnamnet "praktikanten", man försökte visa att man var intresserad och kunnig, att man klarade arbetet bättre än andra och ibland funkade det och ibland funkade det inte.
Jag måste gå och kissa nu innan jag får urinvägsinfektion igen, ha det braa!!!

CookieHoe

Amen tjaaa, Matilda här!

Idag var jag som sagt på vård, och höll till mest vid iva och uva. Jag och Emma jobbade även ihop ibland eftersom hon också var på vård och det gjorde att dagen gick lite snabbare!
Var tvungen att slåss om arbetsuppgifterna med en annan ny tjej också, men jag är ganska säker på att jag vann tillslut.
Imorgon är sista dagen på Strömsholm djursjukhus och det känns inte så roligt faktiskt, kommer skriva ett längre inlägg om praktiken imorgonkväll när jag har packat ihop allt!

Jag har ingen aning om varför jag döpte inlägget till CookieHoe om ni undrade.

peez awt.


Tvätta tvätt och packa packning!

Hejsan på er, Emma hääär!
Allt bra med er? Najs haha!

Här på vandrarhemmet är det full rulle på mig och Matilda. Vi håller på att tvätta, packar och bakar chokladtårtor (hela 4 stycken ;)). Det börjar ju närma sig, dagen då vi åker hem, så då vill vi se till att fixa det mesta i lugn och ro. Man vill ju inte glömma något här precis :P För mig går det lite sisådär med packningen. Har lagt upp allt på sängen men längre än så har jag inte kommit. Helt ärligt kände jag mig liiite stressad när jag såg att Matilda gjort en inlägg och inte jag liksooom, även fast jag egentligen inte har något speciellt att berätta.
Har varit inne på vård idag, helt okej faktiskt. Har städat en hel del, så min ryggvärk blev inte bättre. Haha även om jag hatar massage så skulle det sitta ganska fint just nu...
Efter jobbet cyklade vi till Kolbäck för att handla lite saker inför imorgon. Vi har valt att baka chokladtårtor till personalen på sjukhuset och sen även ge en blomma till våran handledare, som tack för att vi haft en sådan bra tid där. Nu kanske 4 chokladtårtor låter lite för hela personalen, men det finns andra där (studenter från SLU) som också har deras sista dag imorgon och dom ska baka kladdkaka.

Det var väl allt jag har att säga just nu, måste börja vika kläderna och packa.
Byeee! :)

..............

ajuste, brandalarmet gick 05.30 precis utanför mitt rum imorse. härlig väckarklocka vandrarhemmet bjuder på ibland.

Onsdagen för Matilda har varit såhär:

Hejsanhejsan!!!

Denna vecka befinner jag mig på vårdavdelningen (mest på iva & uva där jag trivs bäst!). Händer det något på vård, så händer det på iva om man säger så. Idag fick vi in en katt med en pinne i ögat som fick opereras och nu är den på bättringsvägen! Sen har vi fått in en massa valpar som ska/ har gjort kataraktoperationer. Inne på vård har jag fått städa, hålla i djuren vid undersökningar, assistera vid katetersättning, hjälpa att ta blodprov från jugularvenen och vanliga blodprov, jag har duschat hundar, gett s.c och i.m injektion, medicinerat p.o, tempat, matat m.m.
Helt sjukt att det bara är två dagar kvar på vår 5-veckors långa praktik... Det ska bli underbart att få träffa vännerna, pojkvännen och familjen igen men det har varit så himla lärorikt och häftigt att praktisera här så jag kommer ändå sakna stället.
Sen finns det även vissa som man har kommit väldigt nära som man skulle vilja hålla kontakten med!
Skolan, skolan, skolan... Nej, det klingar inte i mina öron. Det enda jag längtar till i skolan just nu är när vi får göra andra hälften av D9! woop woop!!
Nu ska jag gå och strypa Emma med en brödpåse som har blivit lite av en tradition på onsdagar.
Heiiiiidåå!

Aouchi...

AAAAAAAAAJJ!!! Asså ibland hatar jag mig själv... För att igår bestämde jag och Matilda att bara ta det lugnt och sola. För igår var det riktigt fint väder, men det blåste som satan. I vilket fall som helst, vid halv tolv drog vi ut till baksidan av vandrarhemmet och la oss på gräsmattan. I början tjatade jag på Matilda om vi inte hade någon kräm så att solen tar bättre, typ olja, för att jag trodde inte att solen tog så mycket när det blåste så mycket och att det inte ens är Juni liksom... Gissa vad? JAG HADE FEL!! Vi låg från halv tolv till halv fyra ungefär... alltså dom värsta timmarna då solen tar mest. Nu ser både jag och Matilda ut som ett par röda idioter på jobbet eftersom vi matchar våra "Praktikant"-tröjor... Gaah! Och jag vet inte hur många kommentarer jag fått angående detta. "Har du varit ute hela helgen?""Oj, är du solbränd eller??""Aj aj aj, det där ser inte skönt ut!" Då har man bara lust att ge dom en rak höger. För att neeeej jag har inte varit ute hela helgen, jag låg 4 timmar ute igår, och näääheee e jag solbränd?? Det menar du inte!! Och neej det e verkligen inte skönt. Jag och Matilda har gett oss själva en diagnos, och vi har andra gradens brännskada. Asså vi e till och med brända på händerna...!
Men men, nu har jag tagit en kalldusch och smörjt in mig, och e klar för att sova hehehe.

Denna vecka är jag på lite olika avdelningar.
Måndag; Rehab
Tisdag; Rehab på förm. och Labb på efterm.
Onsdag; Operation
Torsdag; Vård
Fredag; Operation igen.
Det känns ganska skönt ändå att "hoppa" lite mellan olika ställen, så hoppas att denna vecka blir bra. Den är ju faktiskt sista veckan nu, helt otroligt! Det har gått så himla snabbt att jag inte riktigt fattat att vi har varit på Strömsholms djursjukhus i snart fem veckor. Galet faktiskt :)

Iaf, dax att sova. Godnatt! // Emma

Igår & Idag (Sista delen)

Aaaah! Äntligen tredje och sista delen! Haha orkar inte skriva något mer, så här får ni bilderna på vad vi/ jag har köpt för något idag ;D


Matildas två plagg till vänster och resten mitt till höger.



Lite för stor tröja, men riktigt skön!


Fastnade för trycket :)



En svart tröja med... ...en ficka i siden.




Troligtvis skolavslutningsklänningen iår :)



Så ser den ut på, men kommer självklart inte ha svart strumpbyxor på skolavslutningen xD

Med denna sista bild avslutar jag inlägget och önskar er alla en trevlig fortsatt helg! :) // Emma


Igår & Idag (Del två)

Näämen tjeeeena, det var inte igår! Allt bra elläh?? ;)
Nu direkt efter att jag laddat upp Del ett, så börjar jag att skriva på Del två som handlar om... Idag! Även kallat för Lördag, och även Domedagen av någon profet...

LÖRDAG

Vilket superduperultramega härlig lördag vi har haft!
Igår hade vi snackat om att åka in till Västerås idag, men vi hade ingen riktigt aning om hur. Så imorse hade Matilda kollat upp det, eller ja hon hade kollat upp det men glömt att kolla på det viktigaste - att bussen inte går på lördagar om man inte förbeställer den... Meen vi löste det på det smidigaste sättet vi kunde. Vi tog våra Harley Davidsons aka cyklar och cykla in till Kolbäck och sen tog tåget in till V-ås. Och herregud vad smidigt det är att ta tåget här! Jag blev jätteförvånad! På perrongen vid Kolbäck finns det en biljettautomat där man baar behöver dra sitt kontokort, slå in en kod på destinationen och sen VIPS! är man klar. Och billigt var det också- 80 spänn tur och retur! Najjz! :D
Vi kom fram till V-ås vid halv ett och nästa tåg hemåt skulle gå halv sex- det betyder massa tid för SHOPPING! ;)
Haha där har vi en annan sak som gjorde mig förvånad, av två anledningar. För det första så är V-ås centrum riktigt bra och det är hur smidigt som helst att hitta alla affärer. Och det andra är att det finns typ 5 gallerior! Haha och alla ligger bredvid varandra! Så det har vi sysslat hela dagen med, min favoritsyssla, shopping. Och nu- MASSA BILDER FRÅN IDAG!! :D

Matilda påväg in till centrum!


En av alla galleriorna... Gissa vad den här heter? - Skrapan! Hahah


Matilda är mycket stolt över sina inköp från H&M! ;)


En annan galleria. Den heter Punkt...


Och vad är en blogg utan Outfits bilder?




En park som låg i närheten av stationen :)





V-ås Station!


Matilda var nog trött efter att ha shoppat i 6 timmar typ...


Den fina biljettautomaten hehe


Biljetter - check!




Dammen i parken



En parkbänk är ganska underskattad faktiskt, den är det bästa man kan tänka sig när ryggen/fötterna gör ont!
haha ;)


Turist!



Moi



My homeboy.



Tja!



I look kissnödig... mebbe i was, who know.






Vi är så fina! Tycker inte ni det? :D











Äntligen hemma! :D



Det här inlägget tog alldeles för lång tid att skriva, men men, här har ni det! Nästa kommer strax upp, och ni kan typ gissa vad det är för något efter en heeel dag av shopping... :P / Emma

Shopping i Västerås!

Shortsdressen, den svarta byxdressen och halsbanden nedan köpte jag i Västerås idag! Är supernöjd med mina köp!! Jag och Emma har hittills haft en as-mysig helg! Igårkväll skulle vi grilla men vi tappade tålamodet när vi väntade på grillen så vi gick in och stekte köttet i en stekpanna istället. Maten blev klar till midnatt ungefär.
Men det var trevligt ändå!
Och idag har vi strosat runt i V-ås och gått in i hur många klädesbutiker som helst. Det var egentligen tänkt att vi skulle åka in för att JAG skulle ha en sommarklänning och en bikini, men det blev inte riktigt så... Emma, shopoholic som hon är, handlade minst ett klädesplagg i varje butik vi gick in i!! Fast jag fick också med mig fina grejer hem så jag ä änte bitter för det inte:D









Igår & Idag (Del ett)

Tänkte börja detta inlägg med att vi är helt medvetna om att uppdateringen har sugit dom senaste dagarna, men vi har varit väldigt upptagna faktiskt!
Så, lets begin!!
FREDAG
Igår hade vi bestämt oss att grilla fläskfilé efter "jobbet", och eftersom det var fint väder såg jag verkligen fram emot det. Men allt blev TOTALT misslyckat haha! Det började med att jag fick jobba över 40 min, och alltså var jag hemma runt sex- och då började solen redan gå ner. För det bästa är ju att man grillar medan det är någolunda varmt och soligt ute. Och sen när jag väl var hemma, var både jag och matilda väldigt hungriga och irriterade- så vi stack inte hemifrån förrens vid halv nio... Tydligen skulle alla MYGGOR också vara ute vid den tidpunkten, så det var ju helt hemskt att vara ute. Meeen vi cyklade till Borgåsund som ligger ungefär 10 min med cykeln, i hopp om att hitta en bra plats att grilla på... behöver jag ens säga att vi inte hittade någon plats?
Vi bestämde oss då för att cykla tillbaka till vandrarhemmet och grilla på baksidan. Då var klockan kanske runt halv tio tror jag.
Vi ställer upp allt på baksidan, lägger fram våran filt och börjar tända på grillen. VIsst det ble  eld, men kolet ville inte bli varmt. Fast vi la upp en av köttbitarna ändå och efter cirka en kvart hade det fortfarande inte tagit något.
Då gav vi upp tålamodet, tog våra saker, gick in till köket och stekte skiten. Vi var klara tio över elva...
Här är lite bilder:

 Burn baby burn!!

 Bild på Matilda! ;D


 Här gav vi upp...


 Mums!


 Kött + Steka= Plan B! eller C kanske det blir..

ÅH! Glömde även att säga att när vi kom till vandrarhemmet för att ställa och oss grilla så var det 11 plus ute... Grillväder javisst...


Okej, det var första delen. Har valt att dela in hela alltihopa i tre inlägg, det blir så långt annars. Snart får ni se vad dom handlar om ;)

See you later alligator! / Emma

No subject.

Hejsan! Matilda här.

Idag var jag på operation och det var bildligt talat stendött där inne på förmiddagen...hehe.
Nästan den enda operationen som utfördes var artroskopi och det har jag redan sett så mycket av så jag valde att inte vara med.
På eftermiddag, då hände det grejer! Jag fick rädda livet på en hundvalp!!! Det var en chihuahua som skulle göra kejsarsnitt och jag fick en valp på en liten bricka och fick gnugga och värma "igång den". Sen fick jag äran att klippa navelsträngen efteråt. Det var nog det mest otroliga ingreppet som jag har fått vara med om på djursjukhuset och det var så bedårande när valparna letade på min hand efter mjölk eftersom de trodde att den var deras mamma!!!! naaaaaaw! alltså, jag sitter här och ler när jag skriver.. konstigt? vissa kan tycka det.
Resten av dagen har vi steriliserat en katt, tömt ett blodöra, dränerat bölder, tömt analsäckar, bytt gips och bandage, utfört en myelografi, TPLO-operationer, opererat bort juvertumörer m.m.






Heiiiidå.


ooh lollipop

Hemma från en lång och tragglig cykeltur till Kolbäck där jag och Emma veckohandlade! Det blev som vanligt en massa regnbågsfärgat innehåll i påsarna;)
Vi ska snart laga mat, och med mat menar vi nudlar och mackor!
Idag har varit min första dag på operation, OCH DET VAR BLOODY AMAZING!! Har aldrig sett så mycket blod, var och slem förut i hela mitt liv!
De operationer som jag var med och (halvassisterade?) vid var en hund som hade sprungit rakt på en träpinne som gick genom ljumsken,  en sterilisering av hund, analsäckstömning, dränering av bölder, en titthålsoperation i armbågsleden och lite andra operationer som jag bara stod och tittade på.
Jag fick även raka en hund innnan op. och ge 2 s.c injektioner med smärtstillande och vaccinering till en katt!
Innan lunch kom en schäfer in som hade fått hjärtstillestånd och alla på op blev helt galna, de sprang omkring med mediciner och förstahjälpenredskap och en slängde sig upp på båren och gav HLR. ja ba WOOOOOW!.. :O
Om jag fick bestämma mitt framtida yrke denna sekund skulle det definitivt vara veterinärkirurgi!! Det har varit en hektiskt men otroligt lärorik dag idag, kan bara hoppas på att morgondagen kommer bli likadan!




Summer sunshine (taget från Josefines msn namn haha)

Go'kväll i stugan!
Allt bra med er? Själv är det mycket bra. Ingen förkylning längre, min hörsel är tillbaka haha, fint väder (haha eller det var fint, har regnat hela veckan...), och allt är bara braa. Naaajs!
Men något som är mindre bra är väl den avdelningen jag är på denna vecka... röntgen. Så tråkigt! Jag bokstavligen bara står där som ett fån och tittar på en skärm... som jag ändå inte fattar något utav :P

Jaa vad ska man skriva nu då? Denna vecka har Matilda fått stå för "bloggningen". Har varken haft någon energi för att skriva, eller ens haft en tanke över vad jag ska skriva. Men kände att jag kunde ge en liten snabb uppdatering från min sida. Sååå snabb sammanfattning; Jag mår mycket bra, det är dåligt väder, och jag är ett fån inne på röntgen ;)

Det var väl allt för denna gång, nattinatt! // Emma

Tidsinställt inlägg!! haha, har alltid velat skriva så;)

Matilda här igen!
Igår och på förmiddagen idag var jag på Rehabavdelningen och det var ganska trist måste jag säga. Jag fick absolut inte testa något själv eller ens hjälpa till och kände mig bara i vägen hela tiden. Det var tomt på patienter igår på rehab så jag sprang runt mellan infektion och vård också! På rehab finns en bassäng som hundar får simma i, där man kan ställa in olika styrkor på "strömmarna" så hunden tränar upp musklerna, mjukar upp dem och blir rörligare! Sen finns också en Treadmill- tank som fylls med vatten upp till där hundens mage börjar och sen får de gå på ett löpband under vattnet. Tanken har glasväggar så man kan följa hundens benrörelser under vattnet. Det finns även ett löpband utan vatten som har samma princip som de som vi använder på gymmet! Innan hunden går i bassängen eller löpbanden så brukar rehabiliteringspersonalen massera hundarna, sträcka ut dem och ta reda på var hunden har problem. ( Men det finns även de hundar som kommer till rehab bara för att "träna" upp sig, alltså inte har någon skada)
Men de flesta som kommer dit har komplikationer eller rörelsestörningar från tidigare operationer.
Idag på eftermiddagen var jag på Labbavdelningen och det var mer spännande än vad jag trodde att det skulle vara!
Jag fick titta i mikroskop för att undersöka bakterier och göra egna bakterieodlingar på hundar och hästar!! wihoo!
Det kanske inte låter vidare intressant, men det var det!!!






Are you brave enough to let me see your peacock?

I fredags åkte Emma tillbaka till Stockholm och min fina pojkvän gjorde mig sällskap på vandrarhemmet över helgen! Vi cyklade runt lite i Strömsholm, lagade god mat tillsammans, solade en stund och bara njöt av tiden med varandra:)
Även fast helgen har varit underbar så måste jag erkänna att det har varit lite tomt utan Emmas gälla röst som ekar runt på vandrarhemmet...
På måndag och tisdag ska jag vara på Rehabavdelningen och Labbavdelningen och resten av veckan ska jag spendera inne på operation! Det är lite sorgligt att jag och Emma bara ska vara kvar på djursjukhuset i 2 veckor till, jag trivs bra där och har börjat komma alla så nära!





Tacos till frukost, check!


Svart Voyeuren Gubben i lådan Lilla Lady...

Hejhopp, Emma här.
Vet att uppdateringen suuger men så e det i bland. Haha nädå, men vi ska försöka ta oss i kragen, iaf jag.
Denna vecka är jag på Vård, där bland annat intensivårdsavdelninge (IVA), uppvakningsavdelningen (UVA) och kattmottagningen ligger. Hittills har det varit jättestressigt, nästan varje stall (det är rum där djuren sitter) har varit full. Jag har varit på IVA varenda dag och 10 av 12 djur som ligger där har blivit ormbitna. Hahah alla ser ut som bollar i ansiktet och är jättesvullna. Ja jag vet, jätte elakt att skratta när djuren faktiskt har ont men dom ser jätteroliga ut...
Men trots att det är fullt upp just nu har jag inte fått gjort någonting. Fick visserligen ge s.c i måndags men sen har jag bara städat burar (haha som jag faktiskt börjar gilla att göra!), städat upp efter dom som jobbar där och följt  med på rastningar. Asså det är jätteirriterande, vi får inte ens gå ut med hundarna själva utan måste alltid ha med oss någon. Som om vi inte skulle klara av det liksom...!

Men iaf, just nu ligger jag i sängen med datorn i knät som spelar upp Daniel Ray Adams album Svart, vitt och allt däremellan. Därav rubriken som är namn på några låtar. Just nu spelas Gryningspyromanen, så braa.

"Jag ser sprickor i horisonten som ingen ser
Hur små saker blir stora på nära håll
Det fanns en tid då ingenting kändes som mycket mer
Är det här allt, tror jag nog att jag vänder om
"

I Måndags var jag så duktig att jag cyklade en mil innan jag gick och la mig. Kändes som om det behövdes. För sover ju så himla dåligt varenda natt så tänkte om jag verkligen pumpade ur all min energi så kunde jag sova ostört. För vaknar ju upp som sagt minst 4 gånger varje natt och kollar på klockan och det är alltid runt 4-5.
Hade med mig kameran, så tänkte lägga upp några så får ni se omgivningen hehe.












Denna orm höll jag på att cykla över när jag cyklade tillbaka. Så kände att jag var tvungen att vända om och säga förlåt... och ta en bild (Y)

Röntgenavd.

Hejsan, Matilda här!
Igår och idag var jag på röntgenavdelningen. Jag fick vara med på CT och MR-undersökningar, slätröntgen, när de drog ledvätska från hundar, kontraströntgen m.m. Det är intressant men det enda jag får göra är att hålla i djuren vid undersökningarna, städa och fylla på material. Ganska onödigt att spendera en hel vecka på röntgen när jag egentligen redan har lärt mig allt jag KAN lära mig där nere, så jag sa till min handledare att jag ville byta avdelning på torsdag och fredag.
Så jag ska få vara på IVA och UVA ( alltså intensivvårdsavdelningen och uppvaket). Det ska bli kul!
Idag har jag även cirkulerat mellan avdelningarna pga att det inte var så många patienter på RTG (röntgen). Jag var nere på infektion, vård och ultraljud på eftermiddagen.
Lite roligt att det igår kom in en Berner Sennenhund till RTG som vägde 92 kg och behövde 7 personer för att kunna lyftas över till båren! Synd att man inte får ta bilder på djursjukhuset, man träffar så himla många roliga djur!




Magnetröntgenkamera



Slätröntgen på buk

Datortomografi

Emma in tha beeed

Tänkte köra samma stil som matilda gjorde i inlägget innan. Så börjar med att berätta om min fredag, och iiinget hände. Den dagen kan typ jämföras med en en skoldag där man bara har en lektion och då ska man kolla på film. Det man tänker är; Vad i helskotta gör jag här?. Haha det var så segt och det fanns inget att göra. Nere på infektion hade vi tre djur och två skulle åka hem liksom. Det var dött helt enkelt.
Och som Matilda skrev åkte vi hem i helgen. Det var inte planerat, och det hela berodde på mig. Varken jag eller MAtilda vill egentligen inte åka hem under helgerna för att Ett- det blir billigast så och Två- Massa vuxenpoäng att klara sig själv i fem veckor. Men jag kände att jag behövde åka hem och vila upp mig, både fysiskt och psykiskt då denna vecka har varit totalt kaos för mig av personliga skäl.
...
Iiii aaallaa faaall, så mår jag bra och har laddat upp mig! Det gäller att lägga saker som gör att man mår dåligt bakom sig och se fram emot allt det andra underbara ;)

Och vi "stor handlade" även idag så att vi klarar oss för denna vecka och lite till! Vi handlade påå; Som ligger i Eskilstuna.

Och jag vet faktiskt inte vad Matilda snackar om. Vi har faktiskt ätit jättenyttig mat, för säger man inte att man ska äta mat som har regnbågensfärger? Se nedan så ser ni hur BRA vi lyckats... Alla regnbågensfärger! ;)


Och precis som Matilda skrev så har vi solat, och det syns. Vi båda är väldigt ljusa i hyn, har fräknar och är/har varit rödhåriga- vilket gör att solen egentligen inte är vår bästa vän för att vi bränner oss lätt. Haha och ni som inte tror på att jag har varit rödhårig, här kommer en bild;
(ja jag vet, jag var väldigt rund i ansiktet när jag var liten...)

Så det vara allt för mig ikväll, och så skriver vi mer imorgon. Godnatt!


Matilda in da houz

I fredags på djursjukhuset fick jag ropa upp patienter i högtalaren, ta vikt och leda in dem på olika rum. Det var awesome!:D Sen fick jag bära en död schäfer, mindre awesome..
I helgen har jag varit i Stockholm igen också! Jag hann träffa Lisa och Emily och vi tog en glass i Kungsträdgården och njöt av det underbara vädret. Och idag hämtade Emmas mamma och styvpappa upp mig vid 11 för att veckohandla och sen skjutsade de oss till vandrarhemmet igen. Klockan två kom min farmor och farfar och hälsade på oss och hade med sig en smörgåstårta! När de åkte hem la jag och Emma oss i trädgården och solade i några timmar, efter det första som min farfar sa till mig när de kom "gud vad blek du ser ut!"...
Nu är jag röd som en kräfta i både ansiktet och kroppen...
Vår kvällsmat blev smörgåstårta och desserten blev Marabou Polka! Imorgon börjar den tredje veckan på Strömsholms djursjukhus och jag ska vara på röntgenavdelningen och Emma ska vara på vårdavdelningen.
Jag ska gå och lägga mig nu, hörs imorgon!






Nu när jag ser de här bilderna inser jag hur onyttig jag har varit i helgen...

Torsdag / Matilda

Ledsen att jag har varit slarvig med att uppdatera, men man har varit helt slut när man kommer hem från djursjukhuset... Men nu tänkte jag skriva lite om vad jag fick göra igår och idag!
Igår var jag på ultraljudsavdelningen hela dagen och var med och hjälpte till med ultraljudsundersökningar, biopsier m.m. Det var ganska intressant faktiskt och nu kan jag bedömma var levern, magsäcken, tunntarmen, grovtarmen, gallblåsan och njurarna finns på bilden! Jag fick även vara med på en avlivning av en collie på morgonen, men eftersom man har fått se många avlivningar på Strömsholm så börjar man bli avtrubbad när det kommer till sånt här. Idag har jag varit ute på PKL igen och det har varit väääääääääldigt lugnt. Jag har inte fått göra något speciellt men har varit med vid analsäckstömning (wohoo!), fått byta bandage på en vovve och lite till som inte är så viktigt..
Denna vecka har varit en av mina trögaste veckor eftersom det har varit så ovanligt lugnt på PKL och akuten. Jag har märkt att jag INTE passar på PKL-avdelningen utan föredrar infektion över denna. Det händer för lite liksom!
Justé, jag har även varit på föreläsning på eftermiddagen om diabetes på hundar och katter så nu väntar jag på att Emma ska komma hem så jag kan glänsa med mina nya diabeteskunskaper...
Jag och Emma ska kanske hem i helgen som kommer, det beror lite på hur vi kan ta oss hem och tillbaka. Ska packa med as-mycket mat och godis sen så vi har i en vecka eller två, för den lilla affären här nere tar ju mer än dubbla priset för att det är den enda mataffären som finns inom tusenmiljonerfiffiljoner mil...









Woho! :D

Tisadag, den dagen i veckan jag absolut hatar mest. Den brukar vara tråkig och allmänt låång. Den här tisdagen har inte alls varit så, eller visserligen har väl vädret varit kasst. Det liksom snöade när vi cyklade till sjukhuset imorse, och under dagen har det haglat... och det ska vara tredje maj.  Har aldrig varit med om att det snöat i maj. April, visst det har ju hänt, men inte maj :S
Men men, ska inte klaga, man jobbar inne iaf. Och det har varit den bästa dagen hittills. För att...
JAG HAR FÅTT GETT S.C INJEKTION!! TVÅ GÅNGER DESSUTOM! OCh satt dropp! :D:D
Då blir man ju lagom glad! :D Men känner på mig att det kommer gå utför nu. Hela veckan kan ju liksom inte vara super bra, och att den ena dagen är bättre än den andra. Haha :P
Sen har jag även gett mat i en matsond och fönat en hund. Han blev jätte fluffig (Y)

Nu är jag så himla trött. Sa imorse att jag ska försöka gå och lägga mig vid nio... som om det kommer hända. Vi måste cykla till Gula hästen för att köpa bla mjölk. Och jag sov jättedåligt inatt, så imorse när jag vakna kände jag mig så seg och ville bara krypa ner i sängen igen. Det är inte första natten jag sover dåligt. Varje natt sen jag kom hit har jag vaknat flera gånger om natten, och vaknat en timme innan väckarklockan egentligen ska ringa. Matilda har likadant, drömmer massa konstiga mardrömmar.
Aja, huvudsaken e iaf att vi vaknar ;)

// Emma

Vecka #2 - Emma

Vilken bra dag jag har haft idag!
Denna vecka är vår andra vecka här på Strömsholms djursjukhus, och jag var faktiskt inte så taggad inför den. Dels för att jag hellre vill ligga hemma och vila upp mig (är jätteförkyld) och även för att Matilda hade igår förbrett mig på en vecka med typ bara städning. För vi har bytt platser- alltså jag är på infektion och Matilda på polikliniken.
Men, som jag skrev ovan så har den här dagen varit super bra! Ingen städning alls, bara den vanliga rengöringen (regöring av undersökningsborden, peang+stas, skäret från rakapparaten osv) och en bur inne på hundstallet som det heter. Och min nya handledare (vi har olika handledare beroende på vilken avdelning vi är på) är hur fantastisk som helst!! När jag gick ner till inf imorse klockan åtta så var det första hon sa: "Hej! Vi ska förbredda en hund inför ultraljud, så vi behöver raka buken på den. Har du rakat förut? Vill du raka nu?"
Haha även om jag aldrig gjort det, så är det ju självklart att jag sa ja. Det är ju visserligen inte svårt att raka, men principen liksom haha. Och sen har jag fått gjort andra saker. Varit med på ultraljud två gånger, gått till labbet med maaassa blodprover, fått dragit upp temgesic (analgetisk- alltså smärtstillande) och lite annat smått och gott. Och den här temgesic skulle ges subcutant (s.c = Under huden), och min handledare sa att det kommer komma fler gånger då man behöver ge en subcutan injektion på ett djur och då ska JAG få ge det!! Den här gången ville hon visa hur det gick till och hur man ska hålla osv. Haha grejen är ju att jag vet hur man håller och vart/hur det ska ges, så när tillfället kommer och hon frågar om jag vill ge så kommer jag typ skrika ut ett ja - because i'm ready! ;)

Dessutom fick jag även sluta en timme tidigare- det var verkligen pricken över i:et för att dagen skulle bli perfekt!
Nu är klockan tio över fem och Matilda e fortfarande inte hemma, stackars lilla flickebarn.
...
Fast nu är hon hemma. Och nu ska vi ta något lätt att äta- jag e super hungrig :@
Hejsvejs!

...

Oj, det här börjar likna en matblogg nu. Skärpning på oss.

Mästerkockarna i Kolbäck.


Såhär såg vår supergoda makaroner med carbonarasås ut, jag lovar- jag och Emma hade kunnat starta en restaurangkedja om vi inte var så jäkla intresserade av djursjukvård...
Nu ska vi snart cykla ner och handla godis på Gula hästen, blir mest troligt choklad. Om ni ville veta det.
Heeeeeejdåååååå.

Hoppas ni hade en trevlig valborg!!

Jag och Emma gjorde inte så mycket igår, förutom att vi cyklade in till Kolbäck.
Och vi lagade jätte god mat senare på kvällen. Det blev klyftpotatis, Buffalo wings och bearnaisesås! Super gott!! Sen tittade vi på filmen Red Eye, som är en av mina favoritfilmer. Den är väldigt spännande och har otroligt duktiga skådespelare i.
Till maten och filmen drack vi Coca Cola Cherry, som jag och Emma inte hade druckit på år!
Idag har vi inte hunnit göra något annat än äta frukost, ska nog cykla till Gula hästen som är en liten (affär?)som brukar ha det viktigaste. Eftersom Gula hästen var stängt igår, fick inte jag och Emma något godis överhuvudtaget. Så det tar vi igen idag om man säger så... *tjockisar*

Jag lägger in lite bilder på maten igår och vår efterrätt som blev Special K-flingor!


RSS 2.0